תאונות תלמידים

תאונות תלמידים

תאונות תלמידים

תלמידי בתי הספר בארץ מבוטחים כיום בפוליסת ביטוח תאונות אישיות, המוצעת על ידי חברות הביטוח השונות. פוליסה זו מציעה כיסוי ביטוחי במקרה שבו נפגע התלמיד בתאונה כלשהי, בין אם בבית הספר או מחוץ לשטחו, בין אם בזמן הלימודים או לאחר מכן. במקרה כזה יכולים הורי התלמיד להגיש תביעה בשמו, בעזרתו של עורך דין נזיקין, כדי לתבוע את הפיצוי המגיע לו. הטיפול בתביעות בנושא תאונות תלמידים עשוי להיות מורכב, והוא מצריך ידע רב והיכרות עם סוגיות משפטיות רלוונטיות.

מי הם המבוטחים בביטוח תאונות תלמידים ואיזה כיסוי הוא מציע?

נכון להיום, בפוליסת ביטוח זו מבוטחים כל תלמידי בתי הספר הרשומים לאחד מתוך המוני מוסדות החינוך בארץ והלומדים בו. מעבר לכך, מבוטחים בפוליסה זו גם ילדי הגנים, ילדי מעונות היום וילדי הפעוטונים המופעלים על ידי הרשות המקומית שבה הם מצויים.
הכיסויים המוצעים על ידי הפוליסה הם כיסוי בגובה של 140,000 ש”ח במקרה של מוות כתוצאה מתאונה, כיסוי בסך 400,000 ש”ח במקרה של נכות 100% (או 40,000 ש”ח על כל 10% נכות) וגם כיסוי של 94 ש”ח על כל יום בגין נכות זמנית (הכיסוי נכנס לתוקפו החל מהיום השישי שבו מרותק התלמיד למיטתו ובתנאי שמשך התקופה עולה על 21 יום ברציפות, לכל הפחות).
מעבר לכך, מציעה הפוליסה החזר הוצאות בגין רכישת אמצעי עזר רפואיים שונים וכיסוי עבור ההורים, אם נפגעו במהלך השתתפותם באירוע כלשהו מטעם בית הספר (ליווי בטיול, השתתפות בפעילות חברתית או באירוע כלשהו וכיוצא באלה).
הילד שלכם נפגע בתאונה בזמן ששהה בבית הספר או מחוצה לו? אם כן, על פי החוק במדינת ישראל מגיע לו פיצוי בגין הנזק שנגרם לו, כחלק מפוליסת ביטוח תאונות תלמידים. הורים רבים אינם מודעים כלל לפוליסה זו ואינם פועלים למען מימוש זכויות ילדיהם ברגע האמת. חשוב לדעת שמדובר בפוליסה המכסה את התלמיד במשך 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע (בתחומי הארץ בלבד) ומציעה כיסוי ביטוחי גם במקרה שבו התאונה אירעה במסגרת מאורגנת אחרת או במסגרת פרטית, בבית, בחוג או אפילו בזמן חופשה.

באילו מקרים הפוליסה אינה תקפה?

פוליסת תאונות תלמידים אינה תקפה כאשר מדובר בתאונת דרכים בארץ או בתאונה בחו"ל, באירוע כמו פעולת איבה או מלחמה, בנזק שנגרם לתלמיד בעקבות רשלנות רפואית ובמחלה שאינה קשורה לתאונה. כך או כך, במקרים של ספק מומלץ להתייעץ עם עורך דין נזיקין ולבדוק מולו האם נכון להגיש תביעה או שמא יש לבחור בהליך אחר.

מה מציעה הפוליסה?

התשלום בעבור ביטוח תאונות תלמידים נגבה על ידי הרשות המקומית שמוסד הלימודים שבו לומד הילד נמצא בתחום שיפוטה, והורי התלמידים משלמים אותו כחלק מתשלומי החובה. גם אם הורי התלמיד לא שילמו בעבור פוליסת הביטוח, יכוסה התלמיד באופן מלא ויהיה זכאי לפיצוי המגיע לו אם נגרם לו נזק, כפי שקובע החוק. כל זאת, בתנאי שנגרם לו נזק כתוצאה מאירוע תאונתי בלתי צפוי, בלתי מכוון או אקראי. אלה יכולים להיות מקרי נפילה למיניהם, בין אם מאופניים או ממדרגות, למשל; אלו יכולות להיות פגיעות כתוצאה מפעילות ספורטיבית כלשהי כמו ריצה, משחקי כדור או אימון; אלו יכולות להיות חבלות ממתקני שעשועים או פציעות ממכשירים. גם פגיעות שנגרמו כתוצאה ממכות או מתקיפה, וכן כוויות לאור חשיפה לרעלים או לאש נכללות בכלל זה.

מתי תובעים וכיצד?

ניתן להגיש תביעה כל עוד מדובר בתאונה שאירעה בטווח של עד 3 שנים לפני מועד הגשתה, או עד לגיל 21 של התלמיד. כדי להגיש את התביעה יש לפנות לעורך דין נזיקין מנוסה, בעל היכרות עם סוגיות משפטיות הקשורות לנושא ביטוח תאונות תלמידים. כדי לקדם את התביעה ולוודא שאכן יישמרו מלוא זכויותיו של התלמיד, חשוב לאסוף ולשמור את כל המסמכים, הקבלות והתיעוד הרפואי הרלוונטי לאירוע ולהזדרז לקדם את התביעה. אם ניתן לצלם ולתעד את המקרה וגם להעביר את שמותיהם של העדים למקרה, הדבר עשוי להעלות את סיכוייו של הילד לקבל את הפיצוי הכספי בגין הנזק שנגרם לו.

 

תאונות תלמידים

תאונות תלמידים

תאונות תלמידים

כל ילד מגיל הגן ועד גיל 18 מבוטח עפ"י חוק בפוליסה ביטוח תאונות אישיות. ילד שנפגע באירוע תאונתי כלשהו בגן ובבית ספר או בכל מקום אחר, בכל שעות היממה, בכל ימות השנה (כולל חופשים) זכאי לפיצוי כספי בהתאם לפוליסה. במקרים רבים ניתן לקבל פיצוי כפול בגין אותו אירוע.

חוק לימוד חובה   מסדיר את החובה כי כל תלמיד הזכאי לקבלת חינוך חינם חייב להיות מבוטח בביטוח תאונות אישיות , הנעשה ע"י הרשות המקומית שבשטח שיפוטה מצוי המוסד החינוכי שבו לומד התלמיד.

זהו ביטוח החל על  כל תלמיד  משך 24 שעות ביממה, כל ימות השנה,ללא חשיבות היכן נמצא התלמיד, וללא אבחנה אם יש קשר לפעילות בית הספר אם לאו.

ביטוח תאונות אישיות מעניק כיסוי וזכות לפיצויים במקרים של נכויות זמניות, נכויות קבועות ואף מוות, הנגרמים מתאונה. הכיסוי כולל אף פיצוי בגין ימי העדרות מלימודים מהמוסד החינוכי.

 

במקרים רבים בנוסף לתביעת פוליסה של חברת הביטוח תובעים את הגורם הרשלן לתביעה שיכולה להגיע למאות אלפי שקלים!

בכל פניה לחברת הביטוח או גורם מוסדי רצוי להיוועץ בעורך דין המומחה בתחום. לעורך הדין, המיומנות והכלים לטפל בתיק באופן מיטבי.

לשיחה עם עורך הדין ברוקמן חייגו: 072-2504534

או מלא/י פרטים וניצור קשר מהיר:

לקביעת פגישה

השאירו פרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם